Το ξεπούλημα της επαναδιαπραγμάτευσης… του Δημήτρη Καζάκη Εισερχόμενα x

Το ξεπούλημα της επαναδιαπραγμάτευσης…
του Δημήτρη Καζάκη
Στις 18 του μηνός στο ξενοδοχείο Stanley σε μια εκδήλωση μνήμης για τον εκλιπόντα Νίκο Μπουζάνη που διοργάνωσε το ΔΗΚΚΙ δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία να αντιπαρατεθούν δυο ριζικά διαφορετικές λογικές, θα έλεγα δυο ριζικά διαφορετικοί κόσμοι που δεν άπτονται πουθενά. Από την μια ο κόσμος της δουλειάς, του μεροκάματου και της αγωνίας ενός ολόκληρου λαού για το παρών και το μέλλον το δικό του και της πατρίδας του. Από την άλλη ο κόσμος μιας αριστεράς της πολιτικής κωλοτούμπας, της τρισάθλιας κινδυνολογίας, της ταξικής συνθηκολόγησης.
Από την μια η κραυγή, άλλοτε υπόκωφη κι άλλοτε βοερή, ενός ολόκληρου λαού για μια νέα εθνική ενότητα στη βάση του πατριωτικού καθήκοντος για την απελευθέρωση της χώρας από τον πιο αδίστακτο αποικιοκρατικό ζυγό που της έχει επιβληθεί ποτέ. Από την άλλη μια επίσημη αριστερά που δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία της να καταλάβει κυβερνητικούς θώκους, να γευτεί κι αυτή τη νομή της εξουσίας, ποδοπατώντας αρχές και λαϊκά συμφέροντα.
Όταν υπερτερεί η κομματική σκοπιμότητα
Τον χορό της πολιτικής κωλοτούμπας άνοιξε ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής του Εργατικού Δικαίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Άδικα περίμενε κανείς να ακούσει την δική του ανάλυση…

Διαβάστε περισσότερα »

Posted on 20 Δεκεμβρίου, 2013, in Δημήτριος Καζάκης, Ιδιωτικοποίηση, Ξεπούλημα. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε